Diari d’aprenentatge

per Anna Monteagudo

per Anna Monteagudo

Aquest diari d’aprenentatge esdevé una part més personal del portfolio. No es tracta d’un recull de les tasques realitzades a classe, amb l’alumnat, sinó d’un seguit de reflexions i evidències sobre el meu procés d’aprenentatge com a docent. A continuació, llavors, trobaràs diferents entrades que van reflectint el meu desenvolupament en les accions formatives de les quals he format part.

Jocs per a treballar els verbs irregulars

Afonar la flota

Com es juga?

  1. Se situen els vaixells propis en la graella de baix, marcant tantes caselles com s’hi indica.
  2. Per parelles, comença el joc, però en lloc de trobar la flota de l’oponent dient “B3”, com a l’original, cal flexionar el verb de la columna amb la persona de la filera.
  3. Tant si és “tocat” com si és “aigua”, s’anota a la graella superior, fins afonar tota la flota de l’oponent.

Te’n recordes? Practicar pretèrit perifràstic i compost

Per començar amb el projecte d’història en l’Àmbit Sociolingüístic de 1r ESO, en què treballarem la narració, hem creat aquest joc ben senzill en què poden practicar la conjugació del passat en valencià.
Només cal un dau i un tauler imprimit en A3 per equip.

Diana per a coavaluar

Potser de tant en tant la coavaluació se’ns oblida. O no va més enllà de donar lloc a uns quants comentaris per part de l’alumnat sobre la tasca que acaba de realitzar un company o companya.

Altres, en canvi, tenim l’oportunitat d’usar recursos genials com Corubrics o les opcions d’Idoceo o Adittio. Però no sempre tenim l’opció d’usar dispositius que ens ho permeten, al menys en els cursos més baixos de l’ESO.

Per això, hem creat aquesta diana. Es pot focotocopiar una per alumne i entre tots i totes, posar en comú quins són els items que s’avaluaran en la tasca (nosaltres ho vam fer per a una presentació oral). Al moment que l’alumne o alumna exposa, la diana es queda a l’abast de la resta i quan acaba, els companys i companyes pinten un cercle de cada segment. Si la part del color que volen ja està plena, no n’emplenen cap.

D’esta forma, la coavaluació és immediata, i inclou les aportacions de tota la classe.

knolling

Knolling

Regles d'ortografia. Normes bàsiques per a escriure bé

Regles per a escriure bé

Per tal de presentar les normes ortogràfiques bàsiques de forma esquemàtica i visual, hem creat estes infografies. Anirem ampliant-les a poc a poc!

Podeu descarregar-les per fer-ne ús a classe, imprimir-les, o el que vullgueu.

Capçalera infografia subjecte i predicat

Els passos per a identificar subjecte i predicat.

Hi ha formes senzilles de reconèixer el subjecte d’un verb, sense buscar qui realitza l’acció ni sense preguntar al verb “qui?”.

Encara que semblen les opcions més fàcils, a la llarga, no fan més que embolicar el personal.

Segueix els passos d’esta infografia és una bona idea perquè es quede clar.